Det finns en kombinerad rolig historia, gåta och tankenöt som lyder ungefär så här:

En man hade sitt arbete strax utanför London, intill en järnvägsstation. Nu råkade han ha två älskarinnor och ännu mer anmärkningsvärt var att de båda älskarinnorna accepterade båda hans förhållanden. Däremot ville båda kvinnorna att han varje dag efter arbetet kom och hälsade på just hos henne. Det där blev ju komplicerat för mannen, som varje eftermiddag ställdes inför den svåra våndan att välja vem av kvinnorna han ville träffa, eller, om man så vill, huruvida han skulle ta tåget norrut till den ena kvinnan eller söderut till den andra. Då tänkte han efter och kom till följande slutsats:
– Från stationen går tågen var tionde minut i båda riktningarna. Eftersom jag inte slutar jobbet i precis samma stund varje dag, kan jag helt enkelt gå ned till perrongen och ta första bästa tåg. Då slipper jag ju välja och låter slumpen avgöra!

Det var en god lösning i teorin och själv var han nöjd med den. Emellertid gick det inte särskilt lång tid innan kvinnan norrut klagade. Bara en gång i veckan fick hon besök, medan han besökte hennes konkurrent i söder nästan varje dag. Varför kom han så sällan till henne? Tyckte han inte om henne längre?

Ja, det är frågan – varför råkade han hamna så mycket oftare hos den ena kvinnan än hos den andra?

Svaret kommer i morgon. Då kommer även en förklaring på varför det passade så bra att återge gåtan här i bloggen just idag...

gåta, mest på skoj, tankenöt,

Kommentera

Publiceras ej