I går kväll fanns följande att läsa på text-tv:

 

(I själva verket förefaller det ha handlat om två olika tåg, där ett fastnade i lavin och snöstorm vid Riksgränsen och ett annat gick sönder just utanför Kiruna.)

Det stod också, på en annan sida, att Uppsala hade slagit sitt lokala marsrekord med 19,9°C. Ja, hela östra Götaland och Svealand hade temperaturer som får anses vara rimliga en sommardag.

I Västsverige var det inte lika varmt, men 11° är gott och väl vårvärme. Därför gjorde det mig inget att jag under förmiddagen flängde som en tätting genom Borås.

Först upp till Brämhults k:a på gudstjänst, sedan till jobbet för att hämta ett kvarglömt papper och därifrån till Caroli (som också är en kyrka och till skillnad mot sin namne i Malmö uttalas med betoningen på första stavelsen) för att lämna papperet i fråga.

Men så var jag alltså i stan och vad skulle jag mer hitta på där? Tja, ta en tur förbi stationen kanske... När jag ändå var där råkade det vara dags för tågmöte mellan SJ:s Kust-till-kusttåg och jag riktade kameran mot tåg 331 och Rc 6 nr 1383.

 

Se där, det får bli årets vårbild!

Ja, sedan fortsatte jag hem igen, hade gjort en 15 km på cykeln med närmare 200 meters höjdskillnad och rentav blivit lätt solbränd.  Skönt! :)

 


 

Jag kan ju lägga till vad jag tänkte när jag läste om händelserna vid Kiruna. Slutknorren bekräftade nämligen vad jag många gånger konstaterade när jag själv bodde där. Det är kläder efter väder så om man bor i Kiruna och vill ha snygga skor på festen tar man dem i en påse och snörar på sig vinterkängorna (och vill man ha tunna nylonstrumpor, drar man två par byxor över). Inte ens på tåget vet man ju om man kommer att bli tvungen att pulsa i snön.

Borås, Borås C, Kiruna, om mig, väder,

1 kommentarer

Gudrun

30 Mar 2017 08:32

Förberedd på allt fick man också vara, när man bodde "på landet". Jag hade alltid en omgång varma kläder i bilen+skyffel+bensindunk i bilen vintertid.

Kommentera

Publiceras ej