När jag nu ändå var på Ekhagen (vid gamla hållplatsen Skogsryd, tror jag väl), tänkte jag slå de berömda två flugorna i en smäll och passa på att se några tåg.  Det blev nästan alltför spännande.

Först kom tåg 3839 från Herrljunga mot Borås.  På långt håll mullrade det, slog i skenorna och ut i solskenet kom en helt vanlig X14.  Bilderna blev inget vidare, men något av den nordiska sommarkvällen kan väl urskiljas här. 

 
 
Sedan hann jag äta en våffla och prata bort en stund innan jag gick tillbaka till spåret för att möta tåg 3852 från Borås till Herrljunga.  Jag ställde in kameran och väntade några minuter.  Skulle aldrig tåget komma nån gång?  Och så alldeles oväntat, utan något slammer eller tjut, dök det upp i kurvan i söder.  Tyst som sjutton var det och jag blev så chockad att jag höll på att tappa kameran.  Inställningarna tappade jag i alla fall bort och bilden blev inte alls som jag tänkt. 
 

Därefter susade tåget förbi alldeles för nära, för jag ska väl erkänna att jag inte riktigt höll mig på det avstånd jag borde.  Det var förstås inte fråga om något spårspring eller livsfarliga situationer.  Två staket var mellan mig och tåget när det susade förbi, men det borde nog ha varit tre.

Det som orsakade min förvåning, var att detta andra tåg kördes med en Regina och det hör inte till vanligheterna att sådana förirrar sig in på den här banan.  Och jag antar att de helt enkelt är så moderna att de går tystare än X10-serien.

Om jag lärde mig något av den här fotosessionen, var det att man inte bör stå för nära ett passerande tåg.  Det är bara otäckt och säkerhetsavstånden finns där av en anledning... 

BHJ, Borås-Herrljunga, Regina, Skogsryd, X14, fotografering, säkerhetsavstånd,

Kommentera

Publiceras ej